Sömn

Kommentera
Som småbarnsförälder är sömn alltid en bristvara känns det som. När barnen är riktigt små är deras sömn väldigt oregelbunden och hackig och man vet aldrig när/hur länge man får sova. 
 
Sedan är det en helig regel att aldrig säga högt hur barnet sover och absolut inte om det just den perioden sover bra, det är liksom som att be om ett nytt mönster med sämre sömn!
Jag tänker ändå jinxa lite (kommer kanske få ångra detta) men just nu känns det som att jag fått tillbaka kvällarna igen. I sommar har min 4- åring varit vaken länge på kvällarna (ljusa sommarnätter i all ära men kvällspigga barn är inte alltid roligt) men nu är hösten här med mörka kvällar och det innebär att klockan 20 är det oftast lugnt och tyst på kvällarna här hemma och det är så skönt för det innebär att jag kan lägga mig tidigt men ändå få lite egentid på kvällen.
 
Jag har insett vad viktig sömnen är för att få resultat av träningen också! Har lyssnat på många poddar som berör ämnet så numera ligger jag oftast nerbäddad före klockan 22 och allt oftare redan kl 21! Så himla skönt. Så med det säger jag natti natti kära bloggläsare. Imorgon är det Crossfitpass med chefscoachen och då bör man vara utvilad.