Henrik

Kommentera
Nu har turen och den enorma äran att bli intervjuad kommit till vår egen Henrik! 
 
 
 
Så börja med att berätta lite om dig själv, vem är Henke liksom? 
 
Ja, vem är jag? Henrik Liivlaid fd Sahlberg, 35 år. Jag jobbar som undersköterska sedan 2004, och innan det som vårdbiträde mellan 2001-2004. Gift med Jessica och bor i hus här i Ånge, Jag har en bonusson som heter Albin, samt 2 katter. Gillar sport, träning, musik, tv-spel, familj, vänner och mitt yrke. Sportintresset har funnits med sedan barnsben, jag har sysslat med ishockey, friidrott, innebandy och fotboll. Fotbollen gick det bäst i, fick dock lägga skor och målvaktshandskar på hyllan runt 07-08 nån gång på grund av trasig axel.
 
En mångsysslare med andra ord! Vad har du för träningsbakgrund? När började du med CF och varför?

Jag har hela mitt liv tränat mycket och utövat många idrotter. I yngre dagar kunde de bli 2-3 pass per dag vissa veckor. Dock mindre med åren helt klart.
Jag tyckte cf verkade intressant, så jag beslutade att följa med kompisen Marcus och pröva och sen var man fast. Tycker det är allsidig träning som har gett mig bättre rörlighet och borstat bort några kilon.
 
Vi tackar Marcus som lurade med dig! Vad har du för mål med din träning?

Det är att få bättre rörlighet i axeln jag har opererat och att få bättre kondition. Jag vill må bra helt enkelt, och försöka förbättra min teknik på många av övningarna. Under vintern skulle jag vilja kunna göra några t2b.
 
Jadu, de där ttb kämpar jag med också... Vad motiverar dig att välja gymmet framför soffan?

Jag vet att jag mår bättre av att röra mig än ligga i soffan, gillar att träna helt enkelt. 
 
Har du någon favoritövning eller WOD?

Frivändningar tycker jag är riktigt skoj, samt rodd. Körde ett lunchpass med Mats för ett tag sen med rodd, frivändningar och hopprep. Den gillade jag skarpt. 
 
Personligen gillar jag ju Mats mer än rodd, men alla är vi olika! Har du någon riktig hatövning eller mardrömswod? 

Hspu och allt som heter ha stång ovanför huvudet å gå ner i en squat.
 
Ja, HSPU känns inte som något jag kommer klara inom en rimlig framtid! Har du någon dold egenskap eller talang?

Det skulle väl vara matlagning då, jag gillar att laga mat. 
 
Vi CF-girls gillar att äta, så det här kanske kan gå att kombinera på något bra sätt!? Vad är dina styrkor kontra svagheter?

Ja du haha, det är nog många det, framförallt svagheter. Men någon styrka finns de väl, typ att jag gillar att utmana mig själv och är lite lagomt tjurig ibland. Svagheter är väl att jag är lite orörlig  och har lite kass teknik i många övningar vi gör. 
 
Vi tycker du är bra på mycket, själv har man ju en tendens att bara se sina svagheter! Har du något riktigt pinsamt träningsminne?

Det färskaste är när vi körde boxjumps och jag fastnade med foten i kanten på lådan och ramlade framlänges. Höll på att ramla rakt in i Marcus som körde skivstång. 
 
Det var inte så farligt, du ska bara veta vad jag har gjort! Läser du vår blogg och vad tycker du om den?

Er blogg kikar jag i någon gång då och då, kul läsning måste jag säga. Fortsätt med det! Kul att läsa om vad andra tycker om cf. 
 
Vi tackar ödmjukast för berömmet! Vad finns alltid i din kyl?

Morötter och mjölk finns det alltid, fin kombo va!?
 
Haha, jag får roliga bilder där du sitter och doppar en morot i ett glas mjölk! Du blir dumpad på en obebodd ö och får välja en av oss girls att ta med dig, vem väljer du? 

Hahahaha passar på sista frågan, säger bara tack för mig och fortsätt köra på. Ni är grymma!
 
Det är egentligen inte okej att ducka frågor på detta fräcka sätt, men eftersom vi är gamla klasskompisar så får du väl ett frikort då! Tack för att vi fick stjäla lite av din tid! //L