Lucia Throwdown RAW + Backwater

Kommentera
Pust, då har man äntligen återhämtat sig efter söndagens stenhårda partävling i crossfit i Sundsvall. Träningsvärk i höger pekfinger efter all fotografering och i magmusklerna efter alla skratt. Som ni förstår var jag inte lika hurtig och modig som vissa andra crossfitgirls (Sara B och Sara G) på tävlingen. Men jag fyllde ändå min funktion, då jag agerade pressfotograf, cheerleader, coach och till vissas stora förskräckelse även chaufför. Fick första motorstoppet redan innan vi lämnat parkeringen på Moove i Ånge och var uppe i tre innan vi slutligen sladdade in på Raw Fitness CF. Men jag tog oss dit och hem och alla var nöjda, glada, hela och lättade.
 
Väl framme på RAW steg vi in i ett kylskåp modell större (temperaturen översteg aldrig 15 grader, trots alla hotta babes och värmealstrande aktiviteter), så vi behöll mössor och vantar på och det var extra noga för våra girls att värma upp innan giganternas kamp drog igång.
 
 
Efter uppvärmningen var det dags för arrangörerna att droppa bomben och berätta vilka fruktade WOD:ar tävlingen skulle bestå av:
 
THE WODS
 
1. 5 min AMRAP Snatch (valfri vikt på stången x antal repetitioner utgör poängen).
 
2. 10 min AMRAP 8 marklyft + 8 laterala burpees + dead hang (en gör marklyft med valfri vikt + burpees, medans tävlingspartnern hänger i riggen. Marklyft och burpees får endast göras så länge partnern hänger i riggen. Vikt på stången x antal rundor utgör poängen).
 
3. OTM 5 synkade burpees + 100 thrusters 42,5/30 kg på tid (de tävlande ska göra 100 thrusters på kortast möjliga tid och blir avbrutna varje minut för att göra fem synkade burpees).    
 
Här tackade jag min lycklig stjärna och drog en lättnadens suck över min "välplanerade" vadskada, för fy bubblan vilka mördande WOD:ar.      
 
Sen var det hög tid att lotta lagen, spänningen steg och när de drog det första damlaget hördes en djup uppgiven suck i lokalen. Maskinerna Astrid Gradin och Elin Borthan lottades i samma team och vi vet alla sedan innan att de är starka som björnar och snabba som örnar. Ett svårslaget lag, men jag hade ändå höga förhoppningar på mina grymma crossfitgirls Sara B och Sara G.
   
Favorittippade Elin och Astrid 
 
SuperSara siktar på seger 
 
Sara Strongest Gunnarsson in action  
 
Här följer tävlingens alla superteam:
 
Damklassen:
1. Roddarna: Elin och Astrid
2. Rawsa: Sophia och Helena
3. Team Strongwomen: Frida och Veronica
4. SJ: Sara G och Julia
5. Pippi: Jennie och Sara B    
 
Herrklassen:
1. Yoda: Mats och Dahlin
2. Twin Towers: Patrick och Hannes
3. Hill Climbers: Peo och Robert
4. Chips: Matte och Johan
5. Sanhed: Marcus och Jonnie
 
Jag och min crossfitgirl Linn bildade ett eget team: Team Glamgirls! Vi korkade upp skumpan, vaskade en av flaskorna i magnesiumhinken, mumsade på härliga snittar och silviavinkade. Dresscode: boa, hotpants, klackskor och tiara. Njaaaa, verkligheten såg lite annorlunda ut. Vi satt påpälsade med allt vi kunde komma över, svullade Subway Melt och hackade tänder med våra rödfrusna näsor som bästa accessoar.  
 
Team Glamgirls på front row
 
Så gick äntligen gongongen och WOD 1 var i full gång. Testosteronet flödade, svetten lackade, magnesiumet yrde, stängerna svingades, stånkandet och hejaropen överröstade den dunkande musiken. Och sen föll alla ihop i små högar. Efter rond ett var Roddarna (dam) och Hill Climbers (herr) i topp, tätt följda av Team Strongwomen (dam) och Yoda (herr). Vi håller tummarna lite extra hårt för vår boxkamrat Veronica i Team Strongwomen och såklart för vår alldeles egna stålman och crossfitcoach Mats i Yoda.    
 
Muskulösa Marcus matar på
 
Mathias vet hur en skivstång ska dras
 
Astrid laddar från tårna
 
Veronica vittrar vinst
 
Team Pippi pumpar på
 
När WOD 2 drog igång steg temperaturen på RAW avsevärt då det bjöds på lite naket, till Team Glamgirls stora förtjusning och förundran. Är tydligen mer regel än undantag att man sliter av sig till bar överkropp när man kör laterala burpees, oavsett gradantal i lokalen. Tur att Mats behöll mössan på, annars hade han nog frusit. Bar mage och styva bröstvårtor verkar dock ha varit ett vinnande koncept då Yoda efter en andra placering i denna WOD gick upp i ledning för herrarna. Vinnare av WOD 2 var Twin Towers, med Backwaters pumpade Patrick och Hannes från Raw. 
 
 
Tunga deadlifts på Patrick, stabilt dead hang på Hannes och bar bringa på Mats              
 
How's it hanging Patrick?!
 
Damerna behöll tröjorna på och det gick underligt nog lika bra det. Ännu en gång stod Roddarna som segrare och ökade på försprånget. På andra plats landade Rawsa. Våra crossfitgirls Sara B och Sara G gav verkligen järnet i denna WOD, kämpade till sista blodsdroppen. Och det visade sig genom att Sara G segnade ihop på golvet mitt i pågående WOD på grund av blodtrycksfall. Såg läskigt ut, men hon var på benen kvickt om än lite omtumlad. En riktig fighter!!     
 
Våra crossfitgirls Sara x 2 bjuder på action av lite olika slag  
 
Team Strongwomen gör skäl för namnet
 
Sara skuttar så lätt så lätt 
 
Efter en kort lunchpaus på Subway var det dags för slutspurten och dagens sista och absolut tuffaste WOD. Eftersom vi fick ett bortfall när Sara G tvingades avbryta i andra WOD:en fick SuperTed hoppa in och agera en ladylike dam i lag SJ, vilket han fullkomligt nailade. Jag försökte psyka honom genom att säga: "Du har ju åkt på tjejstryk förr, så det här blir väl inget nytt. Kör du med damvikt på stången?!", men sådant biter inte på en vinnarskalle och ett krutpaket som Ted. SJ vann denna WOD med hästlängder. På andra plats kom inga mindre än Roddarna. Lag Pippi hade legat lite i bakvattnet och smugit, men med två stycken tredje placeringar, räckte det med en till tredje plats för att roffa åt sig silvret i den totala tävlingen. Sagt och gjort! De gasade järnet, och snodde silvret från Team Strongwomen som låg på exakt samma poäng som Pippi inför sista och avgörande WOD:en.    
 
 Sara med siktet inställt på silver
 
SuperTed
  
Synkade brudar
 
På herrsidan var det oerhört jämnt inför WOD 3. På första plats låg Yoda med 4 poäng, andra plats intogs av Hill Climbers på 6 poäng, trea låg Twin Towers på 6 poäng, på fjärdeplats Chips med sina 7 poäng och slutligen som femma Sanhed på 8 poäng. Det såg länge ut som Mats och Dahlin i Yoda skulle ta hem totalsegern då de var extremt snabba och synkade i sina burpees, men med tre ynka thrusters kvar, snubblade Mats på målsnöret eller skosnöret och tippade omkull. Då växlade Hill Climbers upp och burnade in på en andra plats i WOD 3. Segrare i denna WOD blev Chips.  
 
Team Glamgirls hejarop till coach Mats klinga: "Bar bringa, tur bringa! Nakna bröst ger oss tröst! Visa hud vår crossfitgud!"
 
"Hahahaha, vad kul det är med burpees!"
 
It's a bird... It's a plane... It´s Superman!
 
När poängen av samtliga WOD:ar räknades ihop såg prispallen ut så här:
 
Dam:
1. Roddarna: 4 poäng
2. Pippi: 9 poäng
3. Team Strongwomen: 10 poäng
4. SJ: 10 poäng
5. Rawsa: 12 poäng      
 
Herr:
1. Hill Climbers: 7 poäng
2. Yoda: 7 poäng
3. Chips: 8 poäng
4. Twin Towers: 11 poäng
5. Sanhed: 12 poäng
 
Äh, vi kör igen!!
 
En utpumpad bronsmedaljör  
 
Lag Pippis grymma insats ledde till ett silver
 
Grattis till vinnarlagen Roddarna och Hill Climbers
 
Slutligen lite betyg på söndagens tävling:
 
Arrangemanget: 5 skivstänger. Väldigt välorganiserat och en pedagogisk genomgång innan tävlingsstart. Inte ens Sara G behövde fråga en extra gång vad hon skulle göra och det säger en hel del.
 
WOD:arna: 5 skivstänger. Fruktansvärda, vidriga och alldeles alldeles underbara. Precis som det ska vara.
 
Domarna: 5 skivstänger. Rättvisa, opartiska och alldeles lagom hårda.
 
Fikaservering: 5 skivstänger. God banan, gott kaffe och trevlig personal. Det räcker långt för mig.
 
Glädje: 5 skivstänger. Mellan allt stånkande, stönande och jävlaranamma kunde man ändå glimta en hel del leenden och många skratt. Det märktes att alla hade roligt mitt i allt elände.
 
Action: 5 skivstänger. Full fart från början till slut. Händelserik och högintensiv dag, till och med Team Glamgirls fick kippa efter andan några gånger (när jag satt en bit bacon i fel strupe och när vi fick våra skrattanfall).    
 
Hunkfaktor: 3 skivstänger och 2 bara bringor. En eloge till de som kastade tröjorna och skapade lite hetta i den annars kyliga lokalen. Publikfrieri när det är som bäst.
 
Babefaktor: 5 skivstänger. Finns det något hetare än ett gäng starka svettiga brudar som lyfter tungt tillsammans?! Nope!
 
Dagens hiss: Lag Rawsas heroiska insats på WOD 3. Antalet burpees de gjorde kan jag inte ens tänka på utan att få hjärtklappning, men skulle gissa på att sammanlagt under dagen gjorde dessa donnor minst 200 var. Ni förtjänar en medalj!      
 
Dagens diss: Att jag inte köpte en större Subway Melt. 
 
Det var lite kortfattat om Lucia Throwdown RAW + Backwater. Hoppas att vi lantlollor inte gjorde bort oss fullkomligt och släpps in i lokalen igen, för det var riktigt skoj. Nästa gång ska jag lämna boan och tiaran hemma och packa med pannbenet och lite finsk sisu, så kanske jag vågar ställa upp. Ni var ju faktiskt inte så farliga som jag trodde. Tack för en rolig dag alla på RAW Fitness CF!! Ciao/ M